Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 - in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Vichy – Idéal Soleil Bronze spray – SPF 30

Zonnecréme, ik heb er veel.. maar ik heb nog geen zonnecréme die niet plakkerig aanvoelt. En laat dat nu net dat zijn wat ik zoek in een goede zonnebescherming. 3 weken lang kon ik de nieuwe Vichy Idéal Soleil Bronze spray met SPF 30 testen en dit is wat ik er van vond:

Vichy - Idéal Soleil Bronze spray - SPF 30

De nieuwste zonnebescherming van Vichy – Idéal Soleil Bronze spray – SPF 30 (bestaat ook in SPF 50!)

Vichy – Idéal Soleil Bronze spray – SPF 30:

Vichy - Idéal Soleil Bronze spray - SPF 30

Dit zegt Vichy zelf:

Hydraterende spray in SPF 30. De formule is verrijkt met Tyrosine C, een melanine-activator die een snelle bruine teint combineert met een optimale zonbeschermingsfactor. Met de Meroxyl SX en of XL filters tegen UVB- en UVA stralen, in combinatie met de antioxidante vitamine E, worden schadelijke effecten van UV op de huid beperkt. De Ideal Soleil Bronze Spray zit in een nieuwe ‘Easy Spray’ verpakking van 200ml: aan/uit systeem, ondersteboven te gebruiken en waterresistent.

Vichy - Idéal Soleil Bronze spray - SPF 30

Vichy - Idéal Soleil Bronze spray - SPF 30

De Verpakking:

Het eerste wat opvalt aan de verpakking is de grote en de speciale spraydop. De zonnemelk zit een grote, oranje smalle (gestroomlijnde) verpakking van 200ml en de spraydop heeft een ‘on’ en ‘off’ knop die ervoor zorgt dat er geen zand inkomt (handig als je een dagje naar het strand gaat).

Als je de spray wil je gebruiken, duw je eerst op ‘on’, na het gebruik duw je op ‘off’. Nu kan er geen zand in de spray geraken.

Vichy - Idéal Soleil Bronze spray - SPF 30

De substantie:

Het is een spray, dus het is een vrij dun product. Veel sprayen en royaal smeren is dus de boodschap anders ben je niet voldoende beschermd tegen de zonnestralen. De zonnemelk smeert heel erg goed uit en trekt vrijwel onmiddellijk in.

Ik haat zonnemelk dat een plakkerig laagje achterlaat, en helaas bij deze Vichy – Idéal Soleil Bronze spray is dit ook het geval.
Mijn huid voelt plakkerig aan en kleine vliegjes en pluisjes blijven kleven. Ook mijn top en short kleven aan mijn huid (en dat vind ik geen fijn gevoel). Mijn huid voelt wel zacht en verzorgd aan. Hier en daar laat deze spray een witte waas achter en in mijn huidplooien (armen) heb ik witte strepen (alhoewel ik de melk goed heb opengesmeerd). Dit valt me toch wat tegen. Ik had meer verwacht van deze zonnespray.

Vichy - Idéal Soleil Bronze spray - SPF 30

De geur:

De geur is zalig!! Zeer zomers, ik ruik een vleugje kokos.. zeer subtiel, maar wel heerlijk!!

Conclusie:

Ik ben al mooi bruin, dus ik kan niet goed zeggen of ik sneller bruin word door deze spray.. Ik vind de spray wel erg handig in gebruik met de on en off knop. Helaas worden de vliegjes naar me toegezogen (misschien door de geur?) en  blijven ze aan mijn huid kleven (wat ongelofelijk hard kriebelt), echt irritant na een tijdje.
Ik spray opnieuw een laagje na elke 2 uur zonnen en ik voel me wel voldoende beschermd.

Ik blijf zoeken naar een zonnecréme die niet vettig en plakkerig aanvoelt.. want in deze Vichy Idéal Soleil Bronze spray ben ik wat teleurgesteld.

Vichy – Idéal Soleil Bronze spray – SPF 30 is te koop bij de apotheek bij jou in de buurt, maar ook online. De prijzen liggen tussen de €19,99 en de €25,00 voor 200ml (afhankelijk van de verkoper). Ik betaalde €21,95 (online vind je deze spray af en toe iets goedkoper).

Welk zonneproduct gebruik jij?

Liefs,

Eefje