Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 - in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Veilig in de zon!

Zonder de zon zou er geen leven mogelijk zijn op aarde. Bovendien hebben we zonlicht nodig want het zorgt voor de nodige vitamine D! Maar vooral we worden er vrolijker en niet te vergeten prachtig bruin van. Maar teveel zonlicht is schadelijk voor je huid! De elastinevezels in je huid raken beschadigd en dat zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert. Bovendien kun je huidkanker krijgen van te vaak en te lang in de zon te liggen. Gelukkig kun je zelf veel doen om je huid te beschermen tegen de zon.

Veilig in de zon!

Veilig in de zon!

Niet iedereen zal dit graag horen en ikzelf eigenlijk ook niet, maar de beste manier om van de zon te genieten is met mate. Natuurlijk wil je net als iedereen van elk streepje zon profiteren. We krijgen al zo weinig mooie zonnige dagen. Maar doe jezelf en je huid een plezier en zoek op tijd en stond een plekje in de schaduw op. Probeer vooral tussen 12u en 15u (zomeruur) uit de zon te blijven. Tijdens deze uren staat de zon het hoogst aan de hemel en schijnt ze het hardst! Ook in de schaduw word je bruin, dan wel een stuk langzamer en misschien wat minder dan je gewend bent.

Veilig in de zon!

SPF staat voor Sun Protection Factor en het cijfer erachter vertegenwoordigt de mate waarin een product beschermt tegen de zon en de kans op verbranding verkleint.
De SPF-cijfers gaan van 6 tot 50+. 6 staat voor lage bescherming terwijl 50+ staat voor de hoogste bescherming. Deze cijfers verwijzen naar het vermogen van het product om de brandende stralen van de zon te filteren of te blokkeren. Hoe hoger de factor hoe langer het beschermt tegen zonverbranding.

Ik denk dat we allemaal wel eens rood zien bij de eerste zonnestralen, de één al wat sneller dan de ander. Het is dan ook belangrijk goed te weten hoe je huid reageert op de zon.
Je huidtype bepaalt de manier waarop je huid reageert op de zon. Zo zijn huidtypes 1, 2 en 3 het meest gevoelig aan de effecten van ultraviolet stralen. De meeste Belgen hebben huidtype 2 en verbranden dus vrij snel. Ontdek aan de hand van je uiterlijke kenmerken wat voor huid je hebt en hoelang je in de zon mag blijven zonder bescherming.

Veilig in de zon!

Je huid heeft even de tijd nodig om aan de zonnestralen te wennen. Als je meteen op de eerste zomerse dag uren gaat liggen bakken, krijgt je huid die tijd niet. Met de gevolgen: huidbeschadiging en zonnebrand. Ga dus liever op de eerste dag 10 minuutjes in de zon en laat je huid de dagen erna iets langer aan de zon wennen. Geef je huid tussendoor ook regelmatig rust door een een dagje uit de zon te blijven.

Veilig in de zon!

Veilig in de zon!

Wat is UVA, UVB en UVC?
UVA-stralen, die het meeste voorkomen, doen de huid snel bruinen, maar die kleur houdt slechts korte tijd.
UVB-stralen doen de huid traag bruinen, maar de kleur houdt langer.
UVC-stralen zijn uiterst gevaarlijk voor de huid en de ogen, maar worden gelukkig geblokkeerd door de ozonlaag.

Veilig in de zon!

Smeer je regelmatig opnieuw in, minstens om de 2 uur. Komt je huid in contact met zand of water, dan moet je opnieuw smeren. Ook als je veel zweet is de bescherming vlugger verdwenen en moet je het insmeren opnieuw herhalen. Wees vooral niet te zuinig met zonnebrandcrème! De meeste mensen gebruiken nog niet eens de helft van wat ze eigenlijk zouden moeten gebruiken om zichzelf goed te beschermen. Royaal smeren biedt de beste bescherming.

Draag beschermende kledij – Met een zonnebril, een hippe strandhoed en losse kledij die je huid bedekt ben je al voor een stuk beschermd! Houd ook rekening met de kleur van je kleren. Donkere kleuren laten minder UV-straling door dan bleke kleuren.

Na een dagje zonnen is het heel erg belangrijk dat je huid herstelt van het zonlicht. Smeer je huid dus lekker in met after sun! After sun hydrateert je huid en zorgt ervoor dat je huid gekalmeerd wordt. Daarnaastkan je ook het inwendige vochtgehalte van je lichaam aanvullen door wat meer water te drinken of een stuk fruit te eten, daardoor voorzie je je huid van alle bouwstoffen die het nodig heeft.

Veilig in de zon!

Fabeltjes:
Smeren onder de zonnebank hoeft niet: Onder de zonnebank word je voornamelijk aan UVA-stralen blootgesteld!

Ik zit onder een parasol: Een parasol biedt je niet voldoende bescherming tegen de zon! De omringende zonnestralen worden alsnog rechtstreeks naar je huid weerkaatst. Ook onder een parasol heb je extra zonnebescherming nodig.

De zon schijnt niet: Ook wanneer de zon verborgen zit achter de wolken en je de warmte van de zon niet op je huid voelt, kunnen de schadelijke stralen door het wolkendek toch nog je huid bereiken.
Je huid éénmaal insmeren is niet voldoende om een volledige dag beschermt te zijn!

Ik ben al bruin: Ook al heb je een bruine of getinte huid.. je hebt nog steeds bescherming nodig! Zelfs als je makkelijk bruint, gebruikt je nog best een zonnecrème met een lage beschermingsfactor.

Ik gebruik de zon uit een flesje: “bruinen zonder zon” biedt geen bescherming! Voor wie het hele jaar door een kleurtje wil is dit natuurlijk de beste oplossing! Bruinen zonder zon heeft geen schadelijke gevolgen voor je huid!

Ga jij all the way met veel zonnecrème in de zon, of blijf je liever veilig in de schaduw?

XOXO
Eefje

  • Goed artikel. Smeren is inderdaad zo ontzettend belangrijk!

  • Ik wissel af tussen zon en schafuw. Heb nu ook een mini zonnebrandcreme in m’n tas zitten zodat ik het altijd bij me heb.

  • Goed artikel, voor heel veel mensen zal dit erg handig zijn! Ik let sowieso wel op aangezien ik een zonneallergie heb. Smeren met factor 50 op vakantie en uit de zon blijven. Hier thuis kom ik sowieso niet erg vaak buiten in de zomer! :-)

  • Leuk artikel!