unieke ervaringen om Hanami 2024 te ontdekken
© beautytalk

unieke ervaringen om Hanami 2024 te ontdekken

Il Japan tijdens het kersenseizoen is het een ervaring die verder gaat dan de simpele bewondering van de bloemenlandschappen. De Hanami, het traditionele Japanse festival dat de bloei van kersenbomen viert, biedt een unieke kans om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur en tradities van het Land van de Rijzende Zon. Maak je in 2024 klaar om minder bekende aspecten van dit feest te ontdekken, ongewone plekken te verkennen en deel te nemen aan ongewone activiteiten.

Hoe kom je in Japan?

Beginnend vanafItalië naar Japan is dankzij talrijke vluchtmogelijkheden steeds toegankelijker geworden. Bedrijven vinden het leuk Alitalia, Japanse luchtvaartmaatschappijen e ANA ze bieden directe vluchten aan vanuit steden zoals Roma e Milaan richting Tokio. Voor een meer avontuurlijke ervaring kun je kiezen voor een stop in de stad Dubai O Dohawaarbij we van de gelegenheid gebruik maken om ook deze internationale hubs te verkennen.

Unieke Hanami-ervaringen

Beperk jezelf niet tot de gebruikelijke drukke parken! Probeer de Hanami-ervaring op minder bekende locaties zoals het park Koganei in Tokio of aan de rivieroever van Kitakami, in het noorden van Japan. Hier kunt u genieten van het uitzicht op duizenden bloeiende kersenbomen, met minder drukte en meer authenticiteit.

Culturele activiteiten tijdens Hanami

Volg workshops over hoe je dit kunt doen sakura mochi, traditionele Japanse desserts die het kersenbloesemseizoen vieren. Veel tempels bieden meditatiesessies en theeceremonies in de open lucht aan, waardoor een diepere verbinding met lokale tradities mogelijk wordt. Mis de kans niet om een kimono traditioneel tijdens een wandeling onder de kersenbloesems.

LEES  Is het nieuwste gelimiteerde Pininfarina-project de mooiste auto ooit?

Ongebruikelijke plaatsen voor Hanami

Verken het eiland Shikoku, waar de kersenbomen langs de beroemde 88 Tempelbedevaart een spirituele en rustige achtergrond bieden. Een andere optie is het bergachtige gebied van Yoshinobekend om het feit dat het een aantal van de beste uitzichten op kersenbomen in Japan heeft, weg van de toeristenmassa van de grote steden.

Lokale gastronomie tijdens Hanami

Hanami is niet alleen een visueel feest, maar ook een gastronomisch feest. Geniet van gerechten zoals de sakura onigiririjst gekruid met kersenbloesems, of de hanami dango, kleurrijke snoepjes op een stokje die de lente symboliseren. Bezoek kleine lokale restaurants of neem deel aan een picknick onder de kersenbomen om deze culinaire traditie ten volle te ervaren.
Deel jouw unieke ervaringen onder de Japanse kersenbomen met de hashtag #Hanami2024!

Laatste artikelen

Dit kan je ook interesseren

Deel dit: