Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Eind mei ging ik er samen met Karel even tussenuit. Even de batterijen opladen en some q-time met ons 2. Onze 10-daagse reis ging naar Tenerife. In Januari waren we daar ook al maar toen was 6 dagen iets te kort. We gingen opnieuw naar El Medano, maar deze keer huurden we een appartement op het strand. 10 dagen zon, zee en strand.

Ik wou dolgraag van onze reis in januari een fotoboek maken, maar wegens tijdgebrek (altijd druk, druk, druk) was dit nog niet gelukt. Voor de reis in mei ging ik wel tijd maken voor een fotoboek. En alsof fotofabriek gedachten kon lezen kreeg ik een mailtje om hun service uit te testen en een fotoboek samen te stellen. Ideaal, nu MOEST ik wel in actie schieten!

Even snel de website bekijken alvorens ik het fotoboek in elkaar steek en op het eerste zicht ziet alles er zeer gebruiksvriendelijk uit. Aan de slag dan maar..

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Ik koos ervoor om een hardcover fotoboek te maken in A4. Deze bevat 24 pagina’s dun fotopapier en neemt niet veel ruimte in de kast. Je kunt zelf bepalen hoe je de pagina’s indeelt, ik plaatste af en toe meerdere foto’s per pagina. Hierdoor bevat mijn fotoboek veel foto’s! Het uploaden van mijn vakantiefoto’s verloopt snel. De indeling van de pagina’s verloopt ook zeer vlot. Er is ook een mogelijkheid om je foto’s nog te bewerken (bv. de belichting aanpassen of een filter gebruiken). Ik deed dit al via photoshop, maar de mogelijkheid is er op de website zelf ook.

Ik geef je graag wat tips om jezelf heel wat werk en tijd te besparen:

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Maak een strenge selectie. Dit is een van de redenen dat het maken van fotoboeken bij mij zo lang duurt: ik kan niet kiezen!! En uiteindelijk wil ik toch maar alleen mijn allermooiste foto’s laten zien, right!

Zorg dat een pagina er netjes en overzichtelijk uitziet.
Zet niet teveel foto’s op een pagina. Dat maakt het rommelig. Ik vind het mooi om af en toe een paginagrote foto te plaatsen.

Zet foto’s die bij elkaar horen samen. Al die foto’s bij elkaar zien er mooi uit en het plaatje klopt.
Kies voor een egale achtergrond (zwart of wit), zodat je foto’s goed tot hun recht komen.

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Tenerife fotoboek Fotofabriek

Er zijn genoeg mogelijkheden om een fotoboek naar je eigen stijl en smaak te maken. Drie dagen nadat ik het fotoboek na mijn bestelling werd het boek al verstuurd. Super snelle service dus! Ik ben heel blij met mijn mooie fotoboek, de hardcover omslag is van een goede kwaliteit. De pagina’s zijn stevig en de foto’s zijn helder en mooi van kleur. Een mooie herinnering aan een nog mooiere reis!

Maak jij tijd voor een fotoboek na je reis?

Liefs,

Eefje