Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Raamdecoratie Inspiratie

Raamdecoratie kiezen, het lijkt makkelijker dan het is. Toen wij 3 jaar geleden naar Nederland verhuisden hebben we al de ramen (eet en leefruimte, keuken, inkom en bijgebouw) voorzien van nieuwe raamdecoratie. Ook al wonen we op het platteland, een beetje privacy is altijd welkom natuurlijk :) Na lang zoeken op het internet naar raamdecoratie inspiratie besloten Karel en ik om vouwgordijnen en rolgordijnen te laten plaatsen.

Vouwgordijnen zijn de perfecte, eigentijdse manier om je ramen mee te decoreren, of zelfs een slaapkamer te verduisteren. Er is oneindig veel keuze en dat zorgt natuurlijk voor wat keuzestress. Ga je voor een strak vallend vouwgordijn met baleinen, of voor een nonchalant vallend zonder baleinen. Wil je vouwgordijnen met voering of zonder voering? Ga je voor witte gordijnen of een subtiel kleurtje of zelfs een printje? You name it, alles is mogelijk de dag vandaag! Voor in de leef – en eetruimte kozen we voor witte vouwgordijnen met een lichte doorkijk. Ik vond het vooral belangrijk dat wij zelf konden naar buiten kijken maar dat je van buiten moeilijk kon naar binnen kijken (snap je?).

Raamdecoratie Inspiratie

Raamdecoratie Inspiratie

Tijdens mijn zoektocht naar de perfecte raamdecoratie zag ik ook vaak lamellen voorbij komen. Voor een modern en trendy interieur vind ik lamellen heel erg mooi passen. En ook die bestaan in verschillende varianten bv: in kunststof of textiel, transparant of verduisterend. Ons interieur is een mix van modern met natuurelementen en daarom kozen we toch maar voor vouwgordijnen in plaats van lamellen.

Voor de keuken kozen we rolgordijnen en ook die zijn zeer praktisch en verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog al dan niet doorschijnend of verduisterend.

Raamdecoratie Inspiratie

Ik heb heel lang nagedacht over mijn raamdecoratie. Mooie raamdecoratie zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in je interieur. En daarom vind ik het belangrijk om raamdecoratie te kiezen die past bij de aard en bouw van je huis. En wat ik ook belangrijk vind is, investeer in kwaliteit! Want je wil toch graag een aantal jaar verder met je gordijnen? Informeer je goed en bedenk van te voren goed wat je wilt. Speel met het licht en hou rekening met de ramen open en dicht gaan. Ik zei het toch dat het allemaal makkelijker lijkt dan het is :p

Nu moeten we enkel nog raamdecoratie zoeken voor de slaapkamers, maar aangezien we nog verbouwingsplannen hebben stellen we die zoektocht nog maar eventjes uit..

Welke raamdecoratie heeft jou voorkeur?

Liefs,

Eefje

  • Mieke

    Niet simpel die zoektocht, wij zijn er ook volop mee bezig.
    Mooi wat je tot nu toe gekozen hebt!