Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 - in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Let’s talk – Beugelbekkie

Of een beugel op je (bijna) veertigste had ook een goede titel kunnen zijn van dit artikel.. Waarom doe ik mezelf dit aan? Goeie vraag, laat ons even terug naar de jaren 80 (jawel, ik ben al zo oud)! Toen ik zo’n 12 jaar was waren tieners met beugels eerder een uitzondering dan regel.. tieners die dan toch een beugel droegen werden dan ook vaak uitgemaakt en gepest met het meest origineelste scheldwoord ever ‘ijzerwinkel’! Bij deze mijn oprechte excuses als ik ooit iemand gekwetst heb! Want vanaf 12 mei loopt hier voor 2 jaar lang een ‘ijzerwinkel’ rond :)

Let's talk - Beugelbekkie

Waarom een beugelbekkie op m’n (bijna) veertigste? één reden: ik heb een panische angst voor tandartsen en stel mijn controle bezoekjes dan ook altijd uit (lees: 2 à 3 jaar) één keer heb ik zelfs 6 jaar gewacht! Terwijl toen ik thuis woonde ging ik netjes elke 6 maand op controle (maar toen maakte ‘la mama’ nog de afspraken natuurlijk).  Ik zit al jaren met het -wel of geen beugel idee- in mijn hoofd, maar door die angst zijn we nu ondertussen al 8 jaar verder. Mijn tanden hebben nooit echt super mooi netjes recht gestaan maar de laatste jaren valt het meer en meer op! Ik let er dan ook op als er foto’s genomen worden dat ik met mijn mond dicht lach naar de camera.. Tijd om in te grijpen, ik moet hier geen 10 jaar meer mee wachten! Om te beginnen en te wennen aan mijn vele tandarts bezoeken die eraan komen ben ik op controle geweest bij mijn tandarts (die mij steeds weet te kalmeren wanneer ik in zijn stoel lig, met al die kabels en akelige geluiden rond mij)! Ik had 2 ietsiepietsie mini gaatjes en er moest tandsteen verwijderd worden.. so far so good! Oef!

Volgende stap: een afspraak maken bij de orthodontist voor een eerste gesprek.. Vorige maand mocht ik dan gaan luisteren naar wat er allemaal nodig zal zijn om mijn muilken (smoeltje voor mijn Nederlandse lezers) weer toonbaar te maken. Er werd al meteen een afdruk gemaakt en foto’s genomen! Even een klein woordje over die veelbesproken ‘horror’afdruk.. ik heb mij daar zenuwachtig in gemaakt, nachtmerries van gehad.. horrorscenario’s bij voorgesteld en uiteindelijk was dit PEANUTS!! Niks horror, hoogstens een beetje oncomfortabel, that’s it!

Bespreking van de planning en de kosten.. uiteindelijk mocht ik vorige week terug om de planning en de kosten te bespreken. Ik had duidelijk gezegd dat ik niet streef naar de perfectie.. ik ben al blij met rechte tanden! Dus geen operaties, of andere ingrepen want dan hoeft het voor mij niet! Gelukkig kreeg ik te horen dat ik een gewone blokjesbeugel kan dragen, zonder voorafgaande ingrepen. 2 jaar lang zal ik als beugelbekkie door het leven gaan en uitkijken naar die moment dat ik een selfie kan nemen met een brede smile :D

Leuk om te weten is dat er hier 2 ‘beugelbekkies’ zullen rondlopen, mijn dochter Chloé krijgt ook een beugel en start op de zelfde dag als mij :)

Jullie krijgen na 12 mei updates (als jullie dat leuk vinden) :)

Liefs,

Eefje