Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Lampen Inspiratie

Het eerste wat we deden toen we ons huis kochten was alle gloeilampen vervangen door LED lampen en dit om energie te besparen.  Een dure affaire I know, maar die gaan natuurlijk wel een tijd mee. Maar we kozen uiteindelijk voor de goedkopere LED lampen. Het feit dat we dit gedaan hebben merken we ook duidelijk aan onze electriciteitsrekening! Wat ik minder leuk vind aan LED lampen is dat die een niet zo warme sfeer creëren. Op termijn is het de bedoeling om al onze LED lampen te vervangen door slimme lampen want daarmee kan je zelf de kleur bepalen en sferen creëren. Zoals bv. de Philips Hue Collection, waar je lampen kan instellen volgens je gemoedstoestand en die je kan bedienen via een APP op je smartphone.

Lampen Inspiratie

Lampen Inspiratie:

Lampen Inspiratie

De zoektocht naar de perfecte lamp verloopt vaak even moeizaam als de zoektocht naar een nieuwe eettafel of kast. De lamp als lichtbron én als stylingobject dat is toch wat we allemaal willen. Een mooie lamp is dé blikvanger van je interieur. Het gezellig maken en sfeer creëren. Voor onze woonkamer kozen we voor een echte eyecatcher van formaat, een gigantische kroonluchter die we boven onze eettafel hebben opgehangen. Wanneer je nu de ruimte binnenkomt kan je er niet naast kijken :)

Lampen Inspiratie

Waar ik ook een grote fan van ben zijn lichtstrips. Die kun je kleven langs je trap of in een kast met een glazen deur bijvoorbeeld. Wij hebben zo’n lichtstrip boven ons tv meubel en dat zorgt voor een zacht licht terwijl we tv kijken. Het licht dat je ziet wordt zo beter verdeeld, waardoor je minder last krijgt van pijnlijke en vermoeide ogen. Ik kan het alleen maar aanraden!

Lampen Inspiratie

De tuinverlichting (die er momenteel nog niet is) :) wil ik voor deze zomer graag geïnstalleerd hebben. We hebben een grote tuin met een zwembad en dus is poolverlichting ook een must! Hiervoor moet ik hubby even een shop onder zijn kont geven, want na 3 jaar is er nog steeds geen verlichting in de tuin. Een grote investering maar geen overbodige luxe!

Sfeerverlichting vind ik super belangrijk en dit kan door indirecte verlichting.. Er zijn verschillende manieren om indirect licht te creëren in de woonkamer en in de slaapkamer. Spotjes aan het plafond zijn heel geschikt om indirect licht te creëren. In onze slaapkamer hebben wij sowieso voor dimbare verlichting gekozen om zo de juiste sfeer te laten ontstaan. Indirect licht is echt aan te raden als je nog even lekker wil tv kijken voor het slapengaan of een boek lezen.

Lampen Inspiratie

Wandlampen zoals die van Lampen24 zorgen voor een sfeervolle verlichting van de woonkamer. Met wandlampen kun je bijvoorbeeld zorgen voor indirecte verlichting van een leeshoek of een schilderij. Indirecte verlichting door wandlampen komt het best tot haar recht als de verlichting gelijkmatig verdeeld is over de ruimte.

Lampen Inspiratie

Vloerlampen zijn ook heel geschikt als indirecte verlichting omdat ze verplaatsbaar zijn. Je kunt een vloerlamp plaatsen waar je wilt om de nadruk te leggen op bijvoorbeeld je nieuwe mooie bank, een kast of een mooie plant.

Zoals je kan lezen, inspiratie en plannen genoeg..  nu maar hopen dat de tuinverlichting er deze zomer komt ;)

Liefs,
Eefje