Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 - in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Je haarkleur lichter maken met olijfolie en honing.

Het is niet de eerste keer dat het mij overkomt. Mijn nieuwe haarkleur dat donkerder uitvalt dan verwacht. Ik laat mijn haar verven bij een kapster die aan huis komt (lekker makkelijk, geen tijdverlies meer).  Zoals ook de laatste keer verfde de kapster mijn haar in dezelfde kleur dan voordien.. maar deze keer viel de kleur donkerder uit dan anders. Ik vond het eerst wel ok, maar ik kon toch moeilijk aan wennen. Plus, liet ik mijn haar kinlengte knippen.. aan die combinatie kon ik dus maar niet wennen. Dus besloot ik op zoek te gaan op het worldwideweb naar een oplossing om mijn haar op korte termijn  een paar tinten lichter te maken.

Als mijn kapster meeleest.. Ik neem jou niks kwalijk, hé! Ik heb er zelf voor gekozen! :)

Ik las wondermiddeltjes zoals je haar wassen met Head en Shoulders (blijkbaar een zeer agressieve shampoo). Je haar zelf afbleken met middeltje van bij de drogist, waarna je wel je haar opnieuw moest kleuren (geen optie). Veel in de zon zitten, maar aangezien het herfst is, is dat ook al uitgesloten.. Citroen zou ook een natuurlijk middel zijn om je haarkleur lichter te maken maar is NIET geschikt voor gekleurd haar! Maar dan vond ik huis en tuinmiddeltjes om zelf te doen (Diy’s, dus). Ik heb er ééntje van geprobeerd, MET resultaat en die wil ik graag met jullie delen..

Je haarkleur lichter maken met olijfolie en honing:

Je kan dus je haarkleur (ook geverfd haar) makkelijk zelf een tintje lichter maken met olijfolie en honing. Peroxide is een stofje die je haar oplicht. Deze stof zit onder andere in honing. Olijfolie is een geweldige moisturizer, maar je kunt het ook gebruiken voor natuurlijke highlights in je haar !

Je haarkleur lichter maken met olijfolie en honing.

Je haarkleur lichter maken met olijfolie en honing.

Je haarkleur lichter maken met olijfolie en honing.

Je haarkleur lichter maken met olijfolie en honing.

Je haarkleur lichter maken met olijfolie en honing.
Voor en na..

De ‘voor’ foto werd wel genomen op een donkere plaats maar ik kan jullie vertellen dat mijn haarkleur en super donker was! Ik was toen nog niet echt van plan een DIY te doen en die op het internet te gooien. Anders had in het daglicht een foto genomen uiteraard..
De ‘na’ foto is genomen na de 4de behandeling en in daglicht.

Heeft het gewerkt?

Ik kan hier volmondig ‘JA!!‘ op antwoorden!! Mijn haarkleur is minstens één tint lichter geworden.. Na de derde en vierde keer werd het zelfs 2 tinten lichter! Dit middeltje helpt dus echt! Geen gedoe met schadelijke producten, geen extra kappersbeurt, maar gewoon met de olijfolie en honing uit je voorraadkast! Dit was mijn eerste DIY ever en ik ben van plan om nog meerdere dingen uit te proberen..

Hebben jullie nog tips om je haarkleur op een natuurlijke manier lichter te maken?

Liefs,

Eefje

 • oh wow wat een verschil zeg! Dit wil ik ook wel eens proberen. MIjn haar is bovenaan namelijk veel donkerder doordat het niet veel zon heeft gezien dit jaar, terwijl vorig jaar wel. Dus enorm geblondeerd toen, maar nu zitten die blonde stukken dus aan de punten :( dit moet ik toch eens proberen

  • Mijn lengtes en punten zijn het meeste afgebleekt.. Bovenaan is het nog steeds wat donkerder. Het is zeker het proberen waard, het kan in ieder geval geen kwaad voor je haar. Het is echt super zacht! Wel zéér goed uitspoelen!
   Liefs,
   Eefje

   • Patricia Geerts

    hoe ben je juist tewerk gegaan Eefje ?

    • Doe gewoon wat olijfolie en honing in een kommetje (de hoeveelheid hangt af van hoe lang je haar is natuurlijk). En meng dit door elkaar met een lepel of een vork. Strijk het papje op je haar (ik deed dit met met mijn vingers, hangend over het bad). Je kan ook een borsteltje gebruiken hiervoor. Of laat iemand anders het bij jou doen. Huishoudfolie rond je haar wikkelen en een handdoek erboven. En laten intrekken (zolang jij wil). Ik deed het 3uur. Daarna zéér goed uitspoelen en je haar gewoon wassen..
     Succes!

     • Patricia Geerts

      Thx Eefje, ik ga het volgende week proberen

 • Eveline

  Moet je eerst je haar nat maken voor je het op je haar smeert of niet?

 • Nee hoor, gewoon op droog haar aanbrengen.

 • Nadine Pisaneschi

  Welk is de verhouding olie en honing aub?

 • Maakt niet zoveel uit hoor, beetje afhankelijk of je lang of kort haar hebt. Een beetje zelf experimenteren..
  Liefs,
  Eefje

 • Nadine Pisaneschi

  Ok dank je wel ik ga het proberen einde maart. grtj

 • Judith van Moorsel

  Misschien ga ik het ook eens proberen. Krijg je hierdoor geen extra warme haarkleur of roodtint ivm het oplichten?

 • I.

  Hier ben ik ook erg benieuwd naar omdat ik een ‘koel’ kleurtype ben en honing meer bij een warm type past. Eefje zou je jouw resultaat als koel of warm bestempelen?

 • Lynn

  Volgensmij werkt dit alleen op geverfd haar? Ik heb zelf zwart haar dus werkt dat wel? Heb het 1x gedaan maar had het ’s avonds in gedaan en ermee geslapen, toen ik het uitspoelde kwamen er alleen maar haren bij mee, hoort dit? (wel had ik super zacht haar!) en moet je het steeds achter elkaar doen? of kan er een dag tussen zitten dat je het weer doet?

  • Eefje

   Of dit op natuurlijk haar werkt, daar heb ik geen idee van.. Mijn haar was net gekleurd op die moment. Ik deed de behandeling 2X per week. Maar aangezien dit geen schadelijke producten zijn mag je dit gerust een paar keer per week doen. Je haar is inderdaad heel zacht achteraf. Ik zag pas een verschil na 4X. Dus geduld heb je wel nodig :) Succes!

 • Of dit op natuurlijk haar werkt, daar heb ik geen idee van.. Mijn haar was net gekleurd op die moment. Ik deed de behandeling 2X per week. Maar aangezien dit geen schadelijke producten zijn mag je dit gerust een paar keer per week doen. Je haar is inderdaad heel zacht achteraf. Ik zag pas een verschil na 4X. Dus geduld heb je wel nodig :) Succes!

 • Astrid

  Beste Eefje, klopt het dat jij al blonde highlights in je haar had voordat je met deze behandeling begon. Ik ben benieuwd wat het effect op de blonde stukken is in je haar ( ik vind het donkere geverfde deel in mijn haar te donker, maar ben benieuwd wat er met mijn blonde highlight gebeurt als ik dit doe). Thanks alvast voor je antwoord!

 • J.

  Beste Eefje, had jij het van te voren permanent laten verven? Of dat het er met zoveel wasbeurten uit zou gaan…