Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 - in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Hoelahoep Workout – Update #1

Ik ben nu ongeveer iets langer dan een maand aan het sporten, meer bepaald hoelahoepen. Tijd voor een update en een voor en na foto! Meer informatie over mijn sportplan lees je hier.

Ik vind hoelahoepen super leuk om te doen, het is niet té intensief, het verbetert mijn conditie en ik train mijn buikspieren! Hoelahoepen doe ik (bijna) elke dag en ik combineer het met armspieroefeningen (tegelijkertijd) en squats. Het is belangrijk dat je afwisselt van kant tijdens het hoelahoepen, als je niet aan beide kanten hoepelt, wordt één kant van het lichaam steviger en slanker dan de andere kant. Tijdens het hoelahoepen doe ik bewegingen met mijn armen met behulp van gewichtjes van 1kg (in elke hand). De squats doe ik tijdens het hoelahoepen en tussendoor. Na het hoelahoepen doe ik nog enkele bijkomende buikspieroefeningen op mijn yoga matje. Het hoelahoepen gecombineerd met de armspieroefeningen doe ik zo’n 20 à 25 minuten.. de buikspieroefeningen een kleine 10 minuten. Ik ben dus in totaal een half uurtje bezig, meer tijd vrijmaken lukt niet, want ik heb een fulltime job, een gezin, een huishouden en een blog! :)

Hoelahoepen doe ik met een fitnesshoop die ik kocht op Bol.com (klik hier voor de hoelahoep). Ik kocht een hoelahoep voor volwassen van -60kg en die weegt 1,4kg en heeft een diameter van 100cm. De hoelahoep moet je zelf nog in elkaar steken. Je kan kiezen uit verschillende kleuren en afmetingen. In het begin is het even wennen, want 1,4kg is echt zwaar. Ook had ik de eerste 2 weken blauwe plekken aan beide kanten van mijn heupbeen. Pijnlijk, maar ik zette door.

Hoelahoep Workout - Update #1
Zo zit de hoelahoep verpakt, je moet hem dus nog zelf in elkaar steken!

Hoelahoep Workout - Update #1
Zo ziet de hoelahoep eruit, klaar om te hoelahoepen :)

Ik doe dit voor alle duidelijkheid niet om af te vallen, wil je afvallen dan combineer je het hoelahoepen best met cardio. Mijn doel is om deze zomer wat strakker te staan. Ik had zelf nog niks gemerkt aan mijn lichaam (behalve dat mijn armen al erg stevig en lichtjes gepierd worden) tot ik deze 2 foto’s zag! Nu pas zie ik verschil en daar ben ik zeer blij om en het motiveert me om door te gaan :)

Hoelahoep Workout - Update #1

Mijn buik is duidelijk al iets strakker en daar ben ik super blij om.. benieuwd wat het resultaat is volgende maand :)
Ondertussen kocht ik een sportoutfit bij h&m.. sportschoenen zou ik me nog moeten aanschaffen (mijn laatste dateren van 6 jaar geleden ofzo), maar voorlopig hoelahoep ik op blote voeten.

De fitnesshoep van Bol.com kost €35,95.

Liefs,

Eefje

 • Zo, dat heeft even voor mooie resultaten gezorgd! Je was daarvoor al best gespierd, maar nu ziet het er zeker tip top uit! Doe zo verder ;)

  • Eefje

   Bedankt voor het compliment! :)

 • Wat heb je een strakke buik

  • Eefje

   Thx :)

 • Wauw, wat een verschil zeg!

  • Eefje

   Het werkt dus wel, hé! :) Ik ben benieuwd naar jou updates :)
   Liefs,
   Eefje

 • Het resultaat is nu al lovely!

  • Eefje

   Thx, ik doe verder en doe dan terug een update.
   Liefs,
   Eefje

 • Nathalie

  Woaw, wat een resultaat! En dat na 1 maand!
  Bedankt voor de update! Ik ga zo zeker zelf ook een hoelahoep aanschaffen!

  • Eefje

   Zeker doen! Het is een kleine investering maar het is zo leuk om te doen.. en met een leuke playlist gaat het nog beter :) Succes!
   Liefs,
   Eefje

   • Nathalie

    Ik heb eraan toegegeven, de hoelahoep is besteld!
    Dit wordt hopelijk een leuke aanvulling op dat ene dagje fitness in de week! :p

    • Eefje

     Oh, wat leuk..Succes ermee! Ik heb er net weer een work-out opzitten :) Laat me gerust weten hoe het je bevalt :)
     Liefs,
     Eefje

     • Nathalie

      Het beginnen is toch wel moeilijk, het lukt me nog niet om de hoelahoep lang in gang te houden. Maar ik blijf oefenen, elke dag, tot het lukt!
      Nogmaals bedankt voor de review!

     • Eefje

      Het moeilijkste vind ik hoepelen aan de rechtse kant, want ik ben links en dat voelt (nog steeds) zo verkeerd aan :) Maar het went! Succes
      Liefs,
      Eefje

 • wow dat ziet er zeker goed uit !

  • Eefje

   Thx! :)

 • Fijn zulke tips. Ik hoelahoep nog niet heel lang maar wist bijvoorbeeld niet dat ik van kant moest wisselen.

  Sinds vandaag, heel toevallig, heb ik aan iedere hand 1 kg.

 • Wat een mooi resultaat! Ik heb ongeveer dezelfde hoepel (maar dan van Decatlon), en vond hem in het begin ook aan de zware kant. Je motiveert me weer om door te hoepelen :-)