Bali : hoe je kunt genieten van het eiland van de goden zonder in toeristische clichés te vervallen
© beautytalk

Bali : hoe je kunt genieten van het eiland van de goden zonder in toeristische clichés te vervallen

Bali, bekend als deeiland van de goden, is een bestemming die jaarlijks miljoenen toeristen fascineert. Veel bezoekers volgen echter dezelfde toeristische routes en missen de kans om de authentieke magie van het eiland te ontdekken. In dit artikel begeleid ik je door enkele unieke en minder bekende ervaringen om van Bali te genieten, weg van de clichés.

Traditionele dorpen verkennen

Een van de beste manieren om jezelf onder te dompelen in de Balinese cultuur is door deze te bezoeken traditionele dorpen. In tegenstelling tot Ubud, dat nu erg toeristisch is, houden dorpen van Penglipuran e Tenganan ze bieden een meer authentieke en vredige sfeer. Hier kun je traditionele huizen bekijken, meer te weten komen over oude ambachten en deelnemen aan lokale ceremonies.

Avontuur in de rijstvelden

I rijstvelden van Bali zijn wereldberoemd, maar in plaats van de drukkere gebieden zoals Tegalalang te bezoeken, waarom zou u niet de minder bekende verkennen? De rijstvelden van Jatiluwih e Zijmannen ze bieden een even spectaculair uitzicht, maar met veel minder toeristen. Deze gebieden bieden ook fantastische mogelijkheden voor wandelen of fietsen tussen de terrassen.

Dompel jezelf onder in het natuurlijke thermale water

Voor echte ontspanning kunt u terecht bij de natuurlijke warmwaterbronnen van Bali. Verre van commerciële kuuroorden, bronnen zoals die van Banjar O Angseri ze liggen in een idyllische natuurlijke omgeving en worden veel minder bezocht, waardoor u volledig kunt ontspannen ondergedompeld in de natuur.

LEES  Maak jij deze 9 fouten en verhinderen ze je om af te vallen? Hoe u ze kunt oplossen om een ​​succesvol resultaat te bereiken!

Lokale gastronomie buiten de gebaande paden

De Balinese keuken is een ander juweeltje om te ontdekken. Vermijd de toeristische restaurants en zoek naar vrij kleine restaurants stalletje langs de weg (lokale restaurants) waar u kunt genieten van authentieke gerechten zoals Varkensrolletjes (geroosterd varkensvlees) of de Lawar (gemengd gerecht met groenten en vlees). Een echte culinaire ervaring wacht op u op lokale markten zoals die in Gianyarwaar je ook in contact kunt komen met de lokale bewoners.

Ontdek Balinese kunst en ambachten

Kunst en vakmanschap zijn pijlers van de Balinese cultuur. Een bezoek aan minder bekende kunstcentra zoals Pas opkun je niet alleen originele werken kopen, maar ook de kunstenaars aan het werk zien. Workshops zoals die van Steen O Maargespecialiseerd in respectievelijk schilderen en houtsnijwerk, bieden live demonstraties die uw kennis van lokale kunst zullen verrijken.
Vergeet niet om jouw unieke ervaringen op Bali te delen op sociale media met #ViaggioBaliUnico!

Laatste artikelen

Dit kan je ook interesseren

Deel dit:
  • Home
  • Levensstijl
  • Bali : hoe je kunt genieten van het eiland van de goden zonder in toeristische clichés te vervallen