Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Dress Code – Smart Casual

Trouwfeesten..hm, ik heb er een haat – liefde verhouding mee. Aan de ene kant, I love weddings! Ik vind dit nog steeds zo romantisch en ik vind het fantastisch om het geluk te mogen aanschouwen van een ander. Mààr.. een trouwfeest bezorgd me ook iedere keer weer stress! What to wear?? en het cliché zinnetje dat er op volgt.. SCHAT, IK HEB NIKS OM AAN TE DOEN!!!

Dress Code - Smart Casual

Binnen een aantal dagen is het zo ver.. vrijdag ben ik uitgenodigd voor het trouwfeest van een collega’tje van mij. Een vreugdesprong met tegelijkertijd een grote “sh*t” in het achterhoofd! De uitnodiging zou meer duidelijk maken, er is namelijk een dresscode! Oef, dat maakt het iets makkelijker! Of toch niet? Op de kaart staat: Dresscode: Smart Casual.

Smart casual is misschien wel de allermoeilijkste dresscode die er is! Het woord smart staat voor netjes en dat is iets wat iedereen op zijn eigen manier interpreteert. Wat voor jou ‘netjes’ is, vindt een ander misschien juist te chic of casual. Tricky! Maar met wat handige tips kun je echt een smart casual outfit samenstellen waarmee je overal voor de dag kan komen.

Dress Code - Smart Casual

Dress Code - Smart Casual

Smart casual – What to wear?
Smart casual staat dus voor netjes en casual. Maar casual betekent hier niet vrijetijdskleding! Het is nog steeds de bedoeling dat je netjes en opgekleed op het feest verschijnt. Wat juist leuk is aan deze dresscode, is dat je er wel je eigen identiteit in kwijt kunt. In tegenstelling tot de striktere dresscodes, is een vleugje fashion hier wel toegestaan. Draag dus gerust dat mooie kleedje dat al maanden in je kast hangt, een mantelpakje of broekpak dat aan de laatste kleurtrend voldoet kan ook. Het materiaal bij smart casual mag gevarieerd zijn. Je kunt dus ook soepele stoffen dragen zoals zijde. Zorg ervoor dat je outfit wel rust uitstraalt en probeer te schreeuwende prints of zware materialen te vermijden. Kies je voor een eenvoudige outfit, dan kun je deze opvrolijken met hippe en kleurrijke accessoires . Een opvallende pump of handtas (clutch) is prima geschikt.

Smart casual – What NOT to wear!!
Zorg er altijd voor dat je outfit er pico bello uitziet. Kreukende materialen zoals linnen zijn minder geschikt. Jeans en denim zijn dan ook volledig uit den boze. Een jasje mag wel, maar kies bijvoorbeeld bij voorkeur niet voor materiaal als katoen, omdat dit een vrij casual uitstraling heeft en net niet gekleed genoeg is.

Ik ga nog niet verklappen wat ik aandoe vrijdag, want daarvan komt er een OOTD online, maar mijn collega’tje mag gerust zijn, ik doe geen jeans aan, ook geen linnen pak :) but something classy ;)

XOXO
Eefje

Doe jij al mee met de winactie?

 • Super leuk artikel :)! Ik vind het ook altijd lastig om te bepalen wat ik aan moet doen tijdens en bruiloft :).
  De eerste lookbook met het jurkje vind ik echt super!
  Ben zeer benieuwd wat je aan doet vrijdag :).

 • Leuke post! Dat koraal kleedje is zo mooi!
  xx

 • Nem

  Ik heb veel bruiloften gehad (chique) en dan kwam er toch nog een of twee ooms/tantes in een spijkerbroek EN spijkerjasje aan.. Not done! En wat je vergeten bent: wit is ook not done op een bruiloft, als het een jurkje betreft!

  • Eefje

   Oh ja! :) Maar ik denk dat iedereen dat wel weet :) Toch?
   Eefje

 • Ik zie op bruiloften ook zo vaak mensen die té casual gekleed zijn, het is toch juist leuk je een keertje op te tutten?

 • Leuk artikel!

 • Beide outfits vind ik erg mooi. Bruiloften vind ik ook altijd lastig qua kleding;)

 • Kim

  Leuk artikel! Ik vind de outfit met het koraalkleurige jurkje erg mooi :)

 • Leuk artikel! Wat leuk, een dresscode op een bruiloft! Ik ben nu echt benieuwd naar je outfit. De twee outfits in dit artikel vind ik erg mooi!

 • Ik vind de what to wear stress ook wel weer leuk. Al weken van tevoren bedenken wat je aan gaat doen en het is heerlijk als het zo mooi word als je bedacht had. Een dresscode vind ik altijd moeiljk inderdaad. En dat iedereen een andere interpretatie heeft van wat geschikt is op een bruiloft werd wel duidelijk toen mijn vriend en ik een tijdje geleden helemaal opgedoft op een bruiloft stonden waar de helft in spijkerbroek rond liep…
  De eerste outfit vind ik trouwens super leuk

 • Leuk artikel! Ik vind trouwfeesten ook altijd verschrikkelijk, gewoonweg omdat ik nooit weet wat aan te trekken.

 • Leuk artikel!

 • Met een dresscode erbij, maakt het de keuze vaak nog moeilijker ;) Ik ben erg benieuwd naar jou outfit!

 • Wat een tof blazertje!

 • Handig artikel en dat roze jurkje is echt gorgeous <3

 • Ik vind een trouw sowieso wel supertof. Het is echt een gelegenheid om all out te gaan. Ik vind het echt heel erg leuk om dan weken vooraf mijn outfit tot in de puntjes te plannen. Kleedje kopen, de perfecte accessoires en schoenen zoeken..

 • Ik heb nog nooooit een bruiloft gehad :( Dus ik kan er niet echt over meepraten haha. Maar ik zou me zeker optutten en níet in een spijkerbroek ofzo komen. Dat is inderdaad not done! Ik vind de eerste outfit super leuk :)

 • Wat een tof kleedje :D x

 • PRACHTIG kleedje!!

  xoxo
  Grietje

 • Leuk kleedje!