Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Clinique – 3 Stappen Huidverzorgingssysteem – Review!

Het Clinique 3 stappen plan, iedereen heeft er wel al van gehoord. Voor The Insiders, een Word of Mouth netwerk (mond-tot-mond reclame) mocht ik de 3 stappen testen. De Moisturizing Lotion is namelijk vernieuwd. Ik was erg nieuwsgierig, en ondertussen ben ik 2 weken aan het testen. Dus tijd voor een review.

Clinique - 3 Stappen Huidverzorgingssysteem - Review!

Clinique - 3 Stappen Huidverzorgingssysteem - Review!

In de parfumerie had al vaker staan kijken naar deze producten, maar eigenlijk weet ik niet welk huidtype ik heb (soms droog, soms vet) en eerlijk gezegd vind ik Clinique best prijzig. Dit 3 stappen plan heeft producten die voor verschillende huidtypes geschikt zijn. Na een (toevallig) bezoekje aan de schoonheidsspecialiste weet ik nu wel dat ik een droge-gecombineerde huid heb (categorie 2). Ik heb regelmatig last van (onderhuidse) puistjes en in de winter last van een trekkerige droge huid (met velletjes).

Clinique – 3 Stappen Systeem:

Clinique - 3 Stappen Huidverzorgingssysteem - Review!

Hoe gebruik je het 3 Stappen Systeem van Clinique:

3 stappen – 3 minuten – 2 maal per dag (’s ochtends en ’s avonds).

1. Reinig je huid met Facial Soap
Spoel je gezicht met lauw water en was je gezicht en hals met Facial Soap.
Je hebt slechts een nootje zeep nodig ;).
Spoel de huid 3 tot 5 keer af.
Dep je gezicht droog.

2. Exfolieer (= scrub zacht) met Clarifying Lotion
Breng een kleine hoeveelheid op een watje aan.
Veeg éénmalig over je gezicht en hals.
Vermijd de oogcontouren.

3. Hydrateer je huid met Dramatically Different Moisturizing Lotion + *
Pomp een nootje op je hand.
Smeer de lotion over het hele gezicht en de hals (vooral waar de huid droog aanvoelt).

Clinique - 3 Stappen Huidverzorgingssysteem - Review!

Wat zegt Clinique:

Een hydraterende huidverzorging is daarbij de sleutel tot een egale, comfortabele en stevige huid met een gezonde uitstraling. Daarom werkt Clinique samen met dermatologen om huidverzorgings- en make-upproducten te ontwikkelen die het beste van jouw huid naar boven halen.

Clinique is ontstaan vanuit de overtuiging dat een mooie huid gecreëerd kan worden. Al in 1968 zette dr. Norman Orentreich de eerste stap om dit te bevestigen en producten zoals het 3-Stappen Huidverzorgingssysteem te ontwikkelen. Daarbij liet hij de alom gerespecteerde Vogue hoofdredactrice Carol Phillips deze producten zelf testen. Zij probeerde de hydraterende lotion (stap 3) en omschreef het gevoel op haar huid als ‘dramatically different’.

Door haar beroemde uitspraak werd deze derde stap in het 3-Stappen Huidverzorgingssysteem omgedoopt tot de Dramatically Different Moisturizing Lotion en kent het vandaag een ongekend succes. Maar het kan natuurlijk nóg beter! Clinique heeft de formule van deze lotion recent vernieuwd om jouw huid nog intenser te hydrateren en te beschermen.

Clinique - 3 Stappen Huidverzorgingssysteem - Review!

Stap 1: De facial soap ruikt allesbehalve aangenaam (en dat is nog zacht uitgedrukt), na het afspoelen is die geur gelukkig weg. Mijn huid voelt wel aangenaam en fris aan. Ook na een tijdje te gebruiken went de geur niet.

Clinique - 3 Stappen Huidverzorgingssysteem - Review!

Stap 2: Clarifying Lotion – Deze bevat veel alcohol en dat ruik je zeer goed bij het losdraaien van de dop. Ook deze Lotion ruikt niet lekker en bovendien prikt hij bij het eerste contact met mijn huid. Mijn huid voelt zeer trekkerig en branderig aan. Het prikken verminderd na een tijdje, mijn huid voelt wel super fris aan!

Clinique - 3 Stappen Huidverzorgingssysteem - Review!

Stap 3: Dramatically Different Moisturizing Lotion – Ik vrees dat ik in herhaling val, maar deze Moisturizing Lotion ruikt ook niet lekker en dat vind ik persoonlijk één van de grootste tegenvallers van deze producten van Clinique. De eerste keer smeerde ik ook te rijkelijk waardoor er een vet laagje achterbleef. Een nootje is voldoende voor het volledige gelaat.

Mijn conclusie:

Heb ik het gevoel dat mijn huid er beter uitziet dan 2 weken geleden.. neen, ik vind deze producten persoonlijk geen aanwinst voor mijn huid. Ik ben dan ook nog maar 2 weken aan het testen, maar ik merk geen verschil. Mijn huid voelt even zacht en even fris aan met andere gezichtsproducten van andere high end merken en zelfs budgetmerken doen het even goed en hebben een aangename geur. Ik weet dat ik steeds die geur oprakel, maar die is echt niet aangenaam en mij stoort dit enorm.

Ik heb al veel positieve reviews over het 3 stappen Systeem gelezen en ik vind het ontzettend leuk dat het voor andere mensen wel werkt, maar niet voor mij. I’m Sorry.

Ken jij het 3 stappen Systeem van Clinique? Heb jij er goede ervaringen mee.. ? Ik hoor het graag!

XOXO
Eefje

 • me

  Mmh, lotion met alcohol…lijkt me niet dat dat zoveel moet kosten, zit ook in de goedkope produkten. Heb je ook een ingredientenlijst, lijkt me wel leuk om te zien wat het bestanddeel nou is wat het zo duur moet maken t.o.v. budgetprodukten.

 • wat jammer zeg dat het niet voor je werkt! :(

 • Jammer dat het voor jou niet werkt. Zelf vind ik de huidverzorging van Clinique echt super!

 • Katleen

  De producten van Clinique zijn ongeparfumeerd en hebben daardoor inderdaad niet zo’n aangename geur. Zelf gebruik ik de lotion al zo’n jaar of 3 en de geur went wel, en ook het tintelen verdwijnt na een tijdje. Ik heb een zeer gevoelige huid en heb met de producten van Clinique nog geen slechte huidreacties gehad en dat vind ik toch belangrijker dan een geurtje.

 • Zou ik wel eens willen proberen!

 • Jammer!

  XO

 • Jammer dat het niet werkt! Ik heb zelf nog nooit producten van Clinique gebruikt.

 • Heel erg jammer van de geur. Ik denk dat we allemaal toch liever producten gebruiken die een aangename geur hebben.

 • Hmmm, wat een tegenvaller! Een vervelende geur is inderdaad niet zo leuk en als het verder ook niet zo speciaal is.. Jammer!