Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Cattier Klei Peeling – Review door Lien

Ik kreeg een aantal dagen geleden een mailtje in m’n mailbox van Lien. Zij won enkele weken geleden de 3de Beautytalk box en zij was zo lief om tijd en energie te steken in een uitgebreide review. Benieuwd naar haar lievelingsproduct uit de Beautytalk box? Lees dan even verder..

Eefje maakte me midden maart meer dan blij met haar mailtje dat ik de Beautytalk box 3 gewonnen had. Ze bleek ook nog bij me in de buurt te wonen, waardoor de box persoonlijk aan huis werd gebracht.

Ik wist natuurlijk wel al wat ik er allemaal in zou vinden, maar alles voor de eerste keer aanraken en vooral ruiken is toch altijd nieuw en spannend. Alle producten zien er stuk voor stuk leuk uit, ze komen allemaal van grote merken zoals Chi, Cattier, Diadermine, Biotherm, Clarins enzovoort.

Cattier Klei Peeling - Review door Lien

Ik probeerde al zowat de helft uit en vindt dat de kleipeeling van Cattier zeker een review verdiend. Ik ben nog niet zo bekend met het merk, ik gebruikte enkel nog maar hun bodylotion, dus deze wou ik zeker eens proberen.

Voordien testte ik al eens een Marrokaanse kleipeeling, hier smeer je je huid in met een bruin goedje die na enkele minuten hard wordt en echt geen aangenaam gevoel heeft op je gezicht. Het ziet er ook niet uit. Hopelijk kan deze kleipeeling me wel bekoren.

Cattier is zeker niet bekend voor hun mooie verpakkingen, deze is dan ook zeer clean en niet bijzonder spannend. Op de voorkant weten we direct dat het om een klei peeling gaat. Deze bestaat onder andere uit witte klei en aloë vera, geschikt voor alle huidtypen. Tevens staat het bio label vermeld: Organic cosmetic. Bioproducten kunnen me altijd bekoren. Het voelt toch veiliger aan om iets biologisch op je gezicht te smeren, dan een chemisch goedje. Cattier zet zich al meer dan 40 jaar in voor het maken van producten uit natuurlijke ingrediënten! Ze zorgen er ook voor dat het productieproces milieuvriendelijk verloopt.. ze testen dit al sowieso niet op dieren. Daarover hoeven we ons dan al zeker geen zorgen over te maken.

Cattier Klei Peeling - Review door Lien

Wanneer ik de schroefdop van de tube open, krijg ik direct zin om eens een dagje te gaan welnessen, wat een lekkere geur! Het doet me denken aan de geur in een hammam, met eucalyptus tinten en een vleugje pepermunt. De klei zelf is wit, maar ondanks het klei is, heeft het toch geen korrelige structuur.

Je hoeft zeker niet te veel te nemen (zuinig!) want het smeert heel gemakkelijk over je gezicht. Vermijdt hierbij de oogcontouren en de lippen. Kijk zeker ook eens in de spiegel wanneer je dit op hebt, het ziet er wel grappig uit. De geur blijft zeer lekker maar toch subtiel. Na enkele minuutjes trekt het ook helemaal niet tegen zoals andere klei-peelingen wel al eens zouden doen. Het blijft dus aangenaam, wordt niet hard en gaat niet jeuken, wat toch wel belangrijk is. Wanneer ik mijn gezicht spoel met lauw water, zoals wordt voorgesteld, voel ik direct dat mijn huid heel wat zachter aanvoelt. Ook diezelfde dag en de dag nadien voel je duidelijk een verschil.

Conclusie: ik ben heel tevreden over dit product, ik zie mezelf dit om de twee weken gebruiken, in afwisseling van een gewoon gezichtsmasker. De klei peeling van Cattier zit in een verpakking van 100 ml en kost slechts €7,99. Voor mijn part dus zeker het geld waard, als je bekijkt wat je ervan terugkrijgt. Het product gaat lang mee (je moet hem binnen het jaar opgebruiken, maar dit lukt zeker) en zorgt voor een gladde huid!

Nogmaals dank aan Eefje voor de Beautytalk box, ik zal er nog heel wat maanden van kunnen genieten!

  • Wat is deze review mooi geschreven. Proficiat Lien en wat super uitgebreid. Top!

  • Ik vind hem niet duur en het klinkt goed!

  • Mooi geschreven, Lijkt me echt een super fijn masker!

  • Klinkt goeie, hele mooie duidelijke review.

  • leuk geschreven, klinkt als een super fijne masker :)
    X

  • Wat leuk, deze peeling van Cattier Paris gebruik ik zelf met net zo veel plezier….Hij is echt zo fijn in gebruik,leuke review…