Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 - in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Braun Silk Epil 9 – Review

Ik kreeg een aantal weken (maanden misschien zelfs al) een leuk perspakket toegestuurd, met een mailtje erbij of ik de nieuwe Braun Silk Epil 9 wou testen. Absoluut, want ik had tot dan nul komma nul ervaring met een epileer apparaat, ik ben als het ware een epileer-maagd. Ik onthaar me altijd en overal met een scheermesje, lekker makkelijk onder de douche of in bad en ben zo klaar. Ik heb al vaker stilgestaan aan de stand van de epilators in de winkel, maar ik kocht er nooit ééntje.. Dus ik was zeer nieuwsgierig om dit marteltuig te proberen (want zo zie ik epilators toch een beetje).

Braun Silk Epil 9 - Review

Wat is de Braun Silk Epil 9?
Braun introduceert Silk-épil 9, de nieuwe uitmuntende norm in epilatie met een bredere kop voor snellere resultaten en baanbrekende MicroGrip-pincettechnologie.
Met een 40% bredere kop dekt de nieuwe Silk-épil 9 een groter gebied en verwijdert deze met een beweging meer haar voor een snellere epilatie. De MicroGrip-pincettechnologie introduceert Braun’s meest innovatieve pincet met een verbeterde geometrie om het plukken en voeden te verbeteren en voorzichtig meer haren in een beweging verwijdert. De combinatie van deze twee elementen resulteert in sneller ontharen, zelfs de kortste haren (0,5 mm) die wax niet te pakken krijgt, voor een huid die wel tot 4 weken glad blijft.
Het draadloze gebruik van de Wet & Dry zorgt ervoor dat u het in het bad of onder de douche kunt gebruiken, voor een zachtere epilatie. Als u regelmatig epileert, is het vrijwel pijnloos.
Info bron: Braun.com

Braun Silk Epil 9 - Review

De Braun Silk Epil 9 wordt geleverd met verschillende accessoires; een reinigingsborsteltje, een bewaarétui, een oplader en een paar extra opzetstukken. Ik mocht het model 9-521 testen, hierbij zit een massageopzetstuk en een huidcontactopzetstuk (om pijnlijke plaatsen zoals bikinilijn te epileren).

Het toestel:

De Braun Silk Epil 9 ziet er mooi gestroomlijnd uit en ligt zeer goed in de hand. Het roze massageopzetstuk maakt de look zeer girly. Je kan het toestel op 2 verschillende standen gebruiken, ikzelf gebruikte de 1 ste stand omdat ik het epileren niet gewoon ben off course :)
Wanneer je het toestel aanzet gaat automatisch het lampje branden zodat de haartjes beter zichtbaar worden (werkt prima wanneer het iets minder licht is).
Naar onderhoud toe is de Braun Silk Epil 9 makkelijk te reinigen, met het reinigingsborsteltje kan je de haartjes goed uit het toestel verwijderen en het toestel mag je gerust even onder water proper maken.
Ik laad het toestel elke keer op na gebruik, zo ben ik zeker dat ik mijn beide benen in één keer kan epileren :)

Braun Silk Epil 9 - Review

Braun Silk Epil 9 - Review

Braun Silk Epil 9 - Review

Braun Silk Epil 9 - Review

Mijn ervaring:

Toen ik de Braun Silk Epil 9 toegestuurd kreeg had ik me net onthaard dus heb ik mijn haartjes een aantal dagen laten groeien, want de lengte van de haartjes zijn best tussen de 2mm en 5mm.
Ik ga hier geen doekjes omwinden, ik ben steeds eerlijk in mijn reviews en dus ook deze keer.. de eerste keer epileren f*****g hurts!!
No shit, dit is afzien.. mijn haartjes worden letterlijk uit mijn huid losgerukt en ik zet het toestel na een aantal seconden steeds weer op ‘off’. Hoe ga ik dit ooit gewoon worden?? Vooral het scheren van de huid rond mijn enkels en knieën doet heel erg pijn. Het voelt precies alsof ik geprikt word met ieniemienie naaldjes. Ik zet door en epileer ook de haartjes op mijn bovenbenen (dit valt best mee) en ga meteen ook door met mijn andere been te ontharen. Na zo’n 30 minuten (wat ik toch wel lang vind, geen ervaring natuurlijk) zijn mijn beide benen onthaard (onder & bovenbenen). Al snel komen er rode bolletjes op mijn huid maar ik las dat dit normaal is.
Ik deed ’s avonds ook een poging om mijn okselhaar te epileren, noooooo wayyyyy.. Respect voor meiden die hun haar op die plaats epileren zonder een spier te vertrekken! Oh ja, That place down under.. daar kom ik met dit machientje niet eens in de buurt!!

Braun Silk Epil 9 - Review

Braun Silk Epil 9 - Review

De rode bolletjes op mijn benen waren diezelfde avond al verdwenen, mijn huid voelt lekker zacht aan, maar ik mis toch het vers geschoren gevoel dat ik ervaar na het scheren met een scheermesje. Benieuwd hoe lang de haartjes weg zullen blijven..?

Braun Silk Epil 9 - Review

Braun Silk Epil 9 - Review

Na 4 dagen merk ik hier en daar al kleine zachte donshaartjes op.. op andere plaatsen staat er nog niks. Na 6 dagen merk ik nog meer haartjes op (wat opvalt is, dat de haartjes die terug komen, zacht en donzig zijn) en na 10 dagen besluit ik dat het tijd wordt om de Braun Silk Epil 9 een nieuwe kans te geven.

Ik weet nu waar ik me mag aan verwachten en het lijkt alsof de pijn iets draaglijker is. Ik gebruik deze keer het huidcontactopzetstuk. Don’t get me wrong.. het doet nog steeds pijn (pijnloos epileren zou ik dit niet noemen) vooral op de plaatsen waar de huid dunner is. Het lampje dat brand op het toestel is handig om de haartjes die er nog staan goed te zien. Again, even afwachten hoelang haarloos ik blijf..

Mijn man vond me trouwens een sissy, dus stelde ik hem voor om even de Braun Silk Epil 9 te proberen (hij lachte maar groen).. Na 2 seconden gaf hij het toestel terug en mompelde iets tussen zijn tanden dat leek op ‘pijn’:D

Braun Silk Epil 9 - Review

Ik had hier graag neergeschreven dat ik 4 weken haarloos was, maar helaas.. ook na de 3de en 4de epilatie beurt bleven de haartjes max 10 dagen weg. En die zachte, donshaartjes waren al terug na 3 à 4 dagen (maar die vielen niet op, ik droeg nog steeds jurkjes).
Ik heb de Braun Silk Epil 9 niet in de douche of in bad getest, want ik heb de indruk dat je echt wel goed moet kijken waar je epileert (of je mist een deel haren).

Conclusie:

Gebruik ik de Braun Silk Epil 9 nu verder of scheer ik me terug met scheermesjes?
Een vriendin gaf me de raad om het toestel te blijven gebruiken en garandeerde mij dat de pijn echt minder wordt (Zij gebruikt een epilator trouwens ook voor haar oksels en bikinilijn, Oh em gee!!)
Ik gebruik het toestel nog steeds, maar dan enkel voor het epileren van de boven en onderbenen. Ik betwijfel of ik mijn oksels hiermee zal epileren (maybe one day?). Ik begin inderdaad wat gewoon te worden aan de pijn, maar ik betrap mezelf wel af en toe dat ik in de douche snel naar het scheermesje grijp :)
Ik mis ook het gladgeschoren gevoel dat ik ervaar bij het scheren (ook al duurt dat gevoel maar 1 dag) :)
Positief vind ik wel dat de terugkerende haartjes zacht zijn en minder hard opvallen en daardoor doet het epileren minder pijn.

Heb je een hoge pijngrens of ben je gewoon om te epileren dan is de Braun Silk Epil 9 een aanrader. Het toestel ligt makkelijk in de hand, een volledig opgeladen toestel gaat best lang mee en de haartjes komen zachter en minder stug terug.
Ben je net als ik een sissy op gebied van pijn.. blijf dan gewoon lekker verder scheren met het good old fashion scheermesje (niks mis mee, trouwens) :)

De Braun Silk Epil 9 kan je online bestellen oa. bij Bol.com. De prijzen varieren van €117 tot €175 (afhankelijk van de bijhorende accessoires).

Heb jij ervaring met epileren (en heb je tips voor mij) of scheer jij gewoon met een scheermesje?

Liefs,
Eefje

 • Hey Eefje,

  Wat een heerlijk artikel om te lezen! Ik ben duidelijk niet de enige die epileren verschrikkelijk vind haha. Dit zou dan ook echt niets voor mij zijn, ik had gehoopt op inderdaad pijnloos epileren, maar helaas. Ook jammer dat de haren wel snel terugkomen, maar wel fijn dat ze donzig zijn en minder opvallen. Toch blijf ik liever bij mijn vertrouwde scheermesjes, beter :).

  Liefs!

 • Oei, oksels en bikinilijn. Nope, zover durf ik nog niet te gaan :D ik hou het ook gewoon met de benen (voorlopig)!

 • Epileren vond ik altijd een hel! Veel te pijnlijk, maar ik gaf het toch eens een tweede kans. Vind epileren nu veel handiger en fijner, haha ;)

 • Ik vind het lichtje op deze apparaten erg handig

 • Femke

  hoihoi!

  Ik heb er laatst ook eentje gekocht; braun silk epil 7, een slag ouder dus, maar heb nu wel geleerd dat ik het dus moet blijven gebruiken totdat het haar op een gegeven moment minder snel terugkomt. Ik gebruik hem ook niet voor oksels en daar beneden.

  Overigens was bij mij de tweede keer al volledig pijnloos, weet ook niet hoe dat zit. maar verschilt denk ik per persoon!

  Hoop dat je er na een tijdje helemaal blij mee zult zijn!

  Liefs
  x leuke blog!