Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 - in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Beugelbekkie – Update 3

Waaat?? Hebben wij nog maar 3 maanden onze beugel?? Dat was mijn dochter haar reactie toen we donderdag 18/8 in de wachtkamer van de orthodontist zaten.. Tja, we hebben nog eventjes te gaan. Maar liefst 21 maanden, als het niet langer is tenminste.

Vorige maand deed ik geen update omdat er eigenlijk niks speciaals te melden viel en ik eigenlijk de maand Juli en Augustus wou samenvatten in deze 3e update! Benieuwd hoe het na 3 maanden gaat met ons Beugelbekkies? Lees dan even verder..

Juli 2016 – 2e controle:

Lang zit je niet in de stoel om een draad te vervangen en nieuwe elastiekjes (met de kleurtjes) te steken. Hooguit 10 minuten en je bent er al vanaf. Bij Chloé werden er extra veertjes geplaatst om meer plaats te maken voor haar snijtanden, bij mij werd gewoon het ijzeren boogje (draadje) vervangen.. Ik had na mijn pijnlijke ervaring van de eerste controle al op voorhand een pijnstiller genomen en dit hielp!! Echt, zo een uurtje ervoor nam ik een bruistabletje en de pijn was veel minder en mijn tanden waren ook minder gevoelig! Na het uitwerken van de pijnstiller had ik er later die dag toch nog 2 extra nodig.. Het voelt alsof je tanden uit elkaar getrokken worden (wat natuurlijk ook zo is) :)

Augustus 2016 – 3e controle:

Donderdag 18/8 zaten we er weer -nog steeds ben ik zeer zenuwachtig, alhoewel ik het nu toch al gewoon moet zijn!- Chloé wil steeds eerst aan de beurt en dat vind ik niet erg, dan kijk ik goed wat mij te wachten staat :) Er werd een nieuw veertje geplaatst en de bestaande boogjes werden ingekort. Uit die stoel in no time!
Moeder aan de beurt: Ook mijn boogjes werden ingekort en ik kreeg het ‘leuke’ (kuh) nieuws dat ik mag starten met elastieken!! Dit om de onder- en bovenkaak mooi op elkaar te plaatsen. De elastieken plaatsen leek peanuts en ook ik stond in no time alweer buiten.. Ik moet de elastieken dag en nacht dragen (alleen uitdoen om de tanden te poetsen), en moet ze 2X per dag vervangen (omwille van de hygiëne).. Ik kreeg een zakje met 100 elastiekjes mee, want je kan er af en toe wel ééntje kwijtspelen of inslikken!!! Whaaaaaat?? Stel je voor dat ik ’s nachts stik in een elastiekje!!

En ja, hoor.. bij het kauwen voelde ik al iets rubberachtig tussen mijn eten (smakelijk).. Er was al een elastiekje losgekomen. Het zelf plaatsen van zo’n ding is even oefenen maar het lukt wel. De dag erna had ik weer een elastiekje bijna opgegeten.. misschien doe ik ze toch maar uit als ik eet. Kwestie om niet te stikken in een elastiekje snap je :(

Ook deze keer nam ik op voorhand een pijnstiller! Score! No pain at all!! Maar ik merk wel dat ik nu meer last heb van het aanspannen, ik grijp regelmatig naar een pijnstiller en mijn tanden zijn weer heel erg gevoelig. Maar dit is slechts een paar dagen en dan vergeet ik weer dat ik een beugel in heb :)

Resultaten tot nu toe:

Onze tanden staan ondertussen al mooi netjes op een rijtje (ongelooflijk hoe snel het gaat!) Je merkt echt al verschil, ook vrienden en familie merken op dat er echt al resultaat is! Dit motiveert natuurlijk enorm! Ik heb wel wat last van ontstoken tandvlees, maar dat is en blijft mijn zwak punt. Maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad (ok, de eerste 2 dagen wel) :) en op mijn bijna veertigste ben ik blij dat ik de stap uiteindelijk toch nog heb gezet!

Eind September is de 4e controle en dan zal ook Chloé elastieken krijgen vermoed ik.. Nee, we zijn er nog niet, maar we zijn goed vertrokken en lachen al met de tandjes bloot :D

Liefs,

Eefje

Lees hier de vorige updates:
Beugelbekkie
Update 1
Update 2

 • Essential Honesty

  Succes! ’t Zal over zijn voor je ’t weet! En geloof me, ik heb ‘m net geen 6 jaar gehad ;)

 • Hilde Janbroers-stolk

  Mijn oudste is er net aan begonnen, went best snel hè?

 • Voor kinderen is het net iets minder pijnlijk omdat hun gebit zich nog niet heeft ‘vastgezet’. Mijn dochter ervaart duidelijk minder last dan ikzelf :)

 • Thanks! Ik vind die 3 maand al redelijk snel voorbij gegaan! Ik hoop dat ik er na 2 jaar toch wel van af ben :)
  6 jaar is wel heel erg lang.. :)

 • Elfi

  Wil je nog eens een update plaatsen? :)
  Ik ben aan het twijfelen om er eentje te plaatsen en ben nu 27 jaar.

 • Hi Elfi,
  Deze week komt een nieuwe update!
  Liefs,
  Eefje